Soorten online bingo

Er zijn verschillende soorten online bingo te spelen. Hierbij verschillen de spelregels nauwelijks van het fysieke bingospel. Wel zijn er afwijking in de spelregels tussen de verschillende varianten die er te vinden zijn. De basisregels zijn echter hetzelfde: je krijgt een bingokaart met een x-aantal willekeurige nummers. Vervolgens worden er een x-aantal nummers getrokken en nummers die voorkomen op je bingokaart worden automatisch doorgestreept. Het doel is in principe om een rij met nummers weg te strepen of een kolom met nummers weg te strepen. Het kan echter ook zijn dat een bepaalde variant vereist dat je van je bingokaart alle nummers weg moet kunnen strepen. Op deze pagina vind je een aantal populaire online bingo varianten en de specifieke spelregels bij elke variant.

75-bal bingo

Het 75 bal bingospel is de meest bekende en tevens meest gespeelde bingo variant. Het is gebaseerd op het traditionele bingospel en kent zoals de naam al aangeeft 75 nummers waarmee wordt gespeeld. De kaart bestaat uit een raster van vijf rijen en vijf kolommen, waarbij het middelste vak (waar diagonale lijnen elkaar kruisen) leeg is gelaten. Je speelt dus met 24 nummers en moet hierbij proberen zo veel als mogelijk lijnen te maken. Bij het fysieke bingospel geldt dat de eerste speler die een rij vol heeft, een prijs wint. Bij het online casino geldt deze regel natuurlijk niet, omdat je het spel alleen speelt. Je krijgt dus achter elkaar een aantal nummers, deze worden automatisch weggestreept wanneer ze op jouw bingokaart voorkomen en binnen de minuut weet je of je een prijs hebt gewonnen.

75 bingo variaties

Om het traditionele bingospel net wat aantrekkelijker en spannender te maken, hebben spelontwikkelaars een aantal variaties bedacht waarbij met name het patroon dat je moet maken, afwijkt van de traditionele lijnen en kolommen. Zo zijn er 75 bal bingo varianten waarbij je de vorm van een diamant moet proberen te maken door getallen weg te strepen. Er zijn verschillende patroon bingo varianten beschikbaar en wie het traditionele lijnen en kolommen bingo een beetje zat is, kan dus heel eenvoudig een alternatieve versie vinden waarbij gewoon hetzelfde aantal ballen beschikbaar is.

90 bal bingo

Het 90 bal bingo spel is met name in het Verenigd Koninkrijk enorm populair. Afwijkend bij deze bingo variant is het speelveld waarmee wordt gespeeld. Alle nummers worden op de kaart weergegeven en hiervoor worden 6 rijen gebruikt waarin 15 kolommen zijn verwerkt. De getallen staan niet door elkaar, zoals bij het traditionele bingo het geval is, maar gewoon in chronologische volgorde. Je kunt op drie manieren een prijs winnen: door een enkele rij vol te maken, twee rijen vol te maken of door drie rijen vol te maken, wat ook wel eeen Full House wordt genoemd. Het 90 bal bingo spel is zoals gezegd in Engeland enorm populair, maar Nederlandse spelers, geven nog steeds de voorkeur aan het traditionele 75 bal bingospel of een van de varianten.

30 bal bingo

Een nieuwe vorm van bingo spelen is ontstaan met de komst van het snel te spelen 30 bingo bal bingo. Hierbij krijg je eenn kaart waarop slechts 9 vakken met nummers worden afgebeeld. Er zitten maar 30 nummers in het spel en doel van het spel is om alle nummers van je bingokaart weg te strepen. Nieuwe varianten van het 30 bal bingo spel bieden de mogelijkheid om kleinere prijzen te winnen, wanneer het je lukt om een rij of kolom weg te strepen. Een spannende en vooral zeer snelle manier van online bingo spelen die je als bingo liefhebber zeker eens geprobeerd moet hebben.